Tekst

PuntPoef brengt jouw tekst tot leven

Tekstschrijver
Niemand wil dat zijn of haar boodschap onopgemerkt blijft. Dat een tekst ongelezen aan de kant wordt geschoven. Dat een website al na vijf seconden wordt weggeklikt. Ik zorg ervoor dat mensen blijven lezen zodat jij jouw doel (informeren, stimuleren, overtuigen) behaalt.

Overheidsteksten
Ik heb ruime ervaring met het schrijven van teksten voor overheden zoals gemeenten, provincies en ministeries, maar ook voor andere organisaties en personen. Mijn teksten kenmerken zich door hun heldere, levendige stijl. De menselijke maat staat altijd voorop. Ik maak beleid concreet, beschrijf situaties alsof je er zelf bij bent. Ook bij complexe materie. Júist bij complexe materie.

Genres
Afhankelijk van jouw doel en doelgroep schrijf ik teksten op maat. Je kunt hierbij denken aan de volgende genres en middelen:

Genre

 • Webteksten
 • Interviews
 • Achtergrondartikelen
 • Sfeerverslagen
 • Columns/blogs (als ghostwriter)
 • Speeches

Middel

 • Websites
 • Nieuwsbrieven
 • Tijdschriften/e-zines
 • Kranten
 • Folders/flyers

Eindredacteur
Ook kan ik je helpen om teksten te corrigeren. Bijvoorbeeld een jaarverslag, nieuwsbrief of magazine. Ik heb een scherp oog voor detail en houd ervan me te verliezen in een tekst. Uiteraard kennen de spelling- en grammaticaregels geen geheimen voor me.
Eindredactie bestaat voor mij niet alleen uit het corrigeren van d’s en t’s. Graag denk ik (desgewenst) ook mee over de structuur, lengte en levendigheid van de tekst. Ook kan ik als coördinator optreden bij het verzamelen van tekst en beeld voor bijvoorbeeld een tijdschrift.

Creatief schrijver
De liefde voor schrijven begon voor mij toen ik ontdekte dat ik mijn gevoel in woorden kon vatten. In gedichten, limericks, verhalen. Op geen enkele manier kan ik mijzelf zo goed uiten als in taal. Ik ben er nooit mee opgehouden om voor mijn eigen plezier te schrijven. Voor vrienden en familie schrijf ik soms gedichten bij speciale gebeurtenissen zoals verjaardagen of geboorte. Op Facebook schrijf ik teksten die me af en toe zomaar invallen. Voor deze website schrijf ik af en toe een blog. Sporadisch sta ik op het podium als dichter of spoken wordartiest of maak ik gedichten in opdracht (zoals voor De Swollenaer of voor particulieren). Via de app Canva ontwerp ik kleine zelfgemaakte gedichtjes. En ik zat meerdere jaren in de jury van de 4 mei-gedichtenwedstrijd voor basisschoolleerlingen in Zwolle. Momenteel ben ik lid van het stadsdichterscomité Zwolle Zien dat elke twee jaar een nieuwe stadsdichter voor Zwolle benoemt.
Heb je een verzoek om een gedicht of andere creatieve tekst op maat te ontvangen voor een bijzondere gelegenheid? Ik denk graag met je mee! Mijn creativiteit kent weinig grenzen, en ik houd ervan om vernieuwend bezig te zijn.

Eindredactie en interviews
Glossy Participatie
BZK, IenW, OFL, Erasmus Universiteit, DIA
Eindredactie
Handreiking Kinderburgemeesters
KinderrechtenNU

Eindredactie en interviews
Krantje VNG Congres
Democratie in Actie

Ik ben aangesloten bij Tekstnet, de beroepsvereniging voor tekstprofessionals.