Over

“Mother says I was a dancer before I could walk.” Het had een tekst over mij (geboren op 23 februari 1985 in Hoogeveen, getogen vanaf 1986 in Eelde) kunnen zijn, in plaats van een songtekst van Abba. Maar dan niet over mij als danser, maar als schrijver. Of misschien als taaldanser. Danser met woorden. Al voordat ik kon schrijven, maakte ik verhalen. In mijn hoofd. Vanaf het moment dat ik kon schrijven, deed ik dat, veel en graag. Limericks, verhaaltjes, gedichten. Ik ben er nooit mee opgehouden.

Echte verhalen
Het was dan ook geen verrassing dat ik na mijn middelbare school (het Maartenscollege in Haren) koos voor de opleiding Journalistiek (op Windesheim in Zwolle). Ik wilde verhalen maken, échte verhalen van echte mensen. De wereld beschouwen, niet door er zelf middenin te staan, maar door er vanaf de zijlijn over te berichten. Schrijven, met een scherpe pen. Objectief en rechtvaardig.

Brede schrijfkwaliteiten
Zoals dat gaat, het leven is immers wat je gebeurt, terwijl je anderen plannen maakt, zoals Acda en de Munnik John Lennon nazongen, liep het anders. Ik werd geen journalist. Maar ambtenaar. Mijn eerste vaste baan, na enkele korte baantjes in de journalistiek (onder meer bij Bijzijn en RTV Oost, zie ook mijn LinkedIn) begon ik bij de provincie Overijssel als webredacteur. Daar kon ik alsnog mijn brede schrijfkwaliteiten kwijt, en leerde ik bovendien werken in een politieke organisatie. Ik leerde er ontzettend veel; behalve over provinciaal beleid ook over kantoorgebruiken, collegialiteit, kantoorpolitiek en, bovenal, over mezelf. Ik bleef er 9 jaar werken. Naast webredactie heb ik me in de loop der jaren beziggehouden met eindredactie, social media, het begeleiden van de Jongerenraad Overijssel en het voorzitten van Democratiespelen in de Statenzaal.

Sprong in het diepe
In 2018 nam ik, inmiddels middenin het leven staand, een grote sprong in het diepe: ik begon voor mezelf. PuntPoef werd de naam van mijn bedrijf; een knipoog naar mijn username Poef bij de provincie (de eerste drie letters van mijn achternaam, plus de ‘f’ als teken dat ik in totaal de zesde werknemer in dienst was met de beginletters ‘Poe’). Mijn bijnaam op het provinciehuis was al die jaren al Poef geweest, dus besloot ik de naam, waarmee ik ook al op Twitter bekendstond, als bedrijfsnaam te behouden. Ik besloot terug te keren naar mijn eerste liefde: schrijven. PuntPoef, tekstschrijver. Daarnaast had ik in de loop der jaren ontdekt dat ik ook veel energie krijg van presenteren. Ik volgde cursussen, kon op het provinciehuis veel meters maken met het presenteren van bijeenkomsten voor grote groepen mensen. PuntPoef, presentator. Daarnaast ben ik door jarenlang op communicatieafdelingen te hebben gewerkt inmiddels een allround communicatieprofessional geworden. PuntPoef, communicator.

Energie
Naast mijn werkzaamheden voor PuntPoef werk ik bij Dimence als contentmarketeer en ben ik gastdocent bij ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat. Daar geef ik in verschillende vormen voorlichting over democratie en rechtsstaat aan voornamelijk jongeren. Iets waar ik enorm veel energie van krijg. Voor RTV Focus lees ik een keer in de maand een column voor op de radio. En af en toe zet ik mijn liefde voor poëzie in door te dichten, in opdracht, of omdat ik het zelf leuk vind. In 2019 ben ik gediagnosticeerd met autisme, een fijne bevestiging van hetgeen mij kenmerkt. Graag spreek ik, op verzoek, over (de uitdagingen, voordelen en vooroordelen van) autisme, specifiek bij vrouwen.

Zwolle
Mijn werkzaamheden voor PuntPoef voer ik voornamelijk uit vanuit mijn huis in Zwolle, waar ik samen met mijn zoon Tije (2012) woon. Waar nodig reis ik naar locaties waar ik mijn werkzaamheden kan verrichten. Ik vind het altijd leuk om nieuwe plekken en personen te leren kennen!

Graag tot snel!
Ik zou het leuk vinden om voor je aan de slag te gaan met mijn kwaliteiten als tekstschrijver, communicatieprofessional of presentator. Neem gerust contact met me op! Graag tot snel!