Over

Al voordat ik kon schrijven, maakte ik verhalen. In mijn hoofd. En zodra ik eenmaal zelf een pen kon hanteren, deed ik dat, veel en graag. Limericks, verhaaltjes, gedichten. Ik ben er nooit mee opgehouden.

Na mijn studie Journalistiek op Windesheim in Zwolle (afgestudeerd in 2008) ging ik aan de slag bij Bijzijn, vakblad voor verpleegkundigen. Van een echte ouderwetse hoofdredacteur leerde ik alle kneepjes van het vak pas écht goed in de praktijk: verslaggeven, schrijven, schrappen en altijd kritisch blijven. Via RTV Oost en Vereniging VU-Windesheim belandde ik als webredacteur bij de provincie Overijssel waar ik in negen jaar tijd ongelooflijk veel leerde.

Kriebelen
Uiteindelijk begon het toch te kriebelen om mijn vleugels uit te slaan en begon ik in 2018 voor mezelf: PuntPoef* was geboren! Als tekstschrijver en eindredacteur breng ik jouw tekst tot leven! Ik houd interviews, schrijf nieuwsberichten en achtergrondverhalen en treed op als ghostwriter voor bijvoorbeeld columns. Daarnaast redigeer ik bijdragen van anderen voor magazines en andere publicaties. En af en toe zet ik mijn liefde voor poëzie in door te dichten, in opdracht, of omdat ik het zelf leuk vind. Ook voor brede communicatiewerkzaamheden en presentatieklussen draai ik mijn hand niet om.

Energie
Naast mijn werkzaamheden voor PuntPoef werk ik bij Dimence als contentmarketeer en ben ik gastdocent bij ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat. Daar geef ik in verschillende vormen voorlichting over democratie en rechtsstaat aan voornamelijk jongeren. Iets waar ik enorm veel energie van krijg. Voor RTV Focus las ik een keer in de maand een column voor op de radio.

Spreker
In 2019 ben ik gediagnosticeerd met autisme, een fijne bevestiging van hetgeen mij kenmerkt. Graag spreek ik, op verzoek, over (de uitdagingen, voordelen en vooroordelen van) autisme, specifiek bij vrouwen.

Graag tot snel!
Ik zou het leuk vinden om voor je aan de slag te gaan met mijn kwaliteiten als tekstschrijver of eindredacteur. Neem gerust contact met me op! Graag tot snel!

*Waarom PuntPoef? De naam is een knipoog naar mijn username Poef bij de provincie (de eerste drie letters van mijn achternaam, plus de ‘f’ als teken dat ik in totaal de zesde werknemer in dienst was met de beginletters ‘Poe’). Aangezien ik voor veel mensen bekendstond als Poef, besloot ik de naam als bedrijfsnaam te behouden. Met een duidelijke punt ervoor.